Toppmeny

Samarbeten

Ensam är inte stark tror vi. Istället jobbar vi med de som är specialister på sitt område för att få bästa möjliga hävstång på det vi gör. Vi är öppna för alla möjliga sorters samarbeten, allt från att er organisation blir medlemmar i föreningen till att vi hjälper er att arbeta med Wikimedias projekt så bra som möjligt.

Pågående samarbeten

Undertecknandet av avsiktsförklaringen med Centralmuseernas samarbetsråd

Centralmuseernas samarbetsråd

Vi har ett samarbete med Centralmuseerna för att öka tillgängligheten av den information och kunskap som finns bakom museernas väggar. Målet är att nå ut till en större, bredare och yngre publik. Läs pressmeddelandet.

Arbetslivsmuseerna

Vi har ett också ett samarbete med Arbetslivsmuseernas samarbetsråd, ArbetSam, vilket liknar samarbetet med Centralmuseerna.

Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet 

Under flera år har vi samarbetat med bland annat bilduppladdningar. Hittills har över 27000 bilder gjorts tillgängliga via Wikimedia Commons. 

Riksutställningar

2015 inledde vi ett samarbete med Riksutställningar. Läs deras pressmeddelande.

Fackverket 3.0

Ett samarbete med Terminologicentrum TNC och Bobitek AB som syftar till att underlätta arbetet med att tillgängliggöra och återanvända begrepp och terminologier på internet.

Andra samarbeten

Vi samarbetar med ett stort antal andra organisationer också utan avsiktsförklaringar som med de ovan nämnda, till exempel Statens Lantbruksuniversitet som har haft en Wikipedian in Academy anställd hos sig på deltid och Riksantikvarieämbetet som också har haft Wikipedians in Residence och samarbetet kring Wiki Loves Monuments i många år.

Vill du samarbeta med oss?

Vill ni hjälpa till att göra kunskap tillgängligt så ställer vi gärna upp. Vi jobbar helst långsiktigt och med en mix av aktiviteter som passar era behov så mycket som möjligt. Det vi vill som motprestation är att ni gör ett rejält internt åtagande så att detta inte blir en hyllprodukt som aldrig tar fart. Vill ni ha idéer på vad ni kan göra, kolla in här.

       

Bli medlem i Wikimedia Sverige och hjälp oss att påverka.